PRESSITEADE: Kaljurand valiti LIBE esimeseks asepresidendiks

Marina Kaljurand valiti Euroopa Parlamendi kodanikevabaduste komitee esimeseks asepresidediks

Euroopa Parlamendi kodanikevabaduste komitee (LIBE) valis täna komitee juhtkonna. Eesti saadik Marina Kaljurand (S&D) valiti komitee esimeseks asepresidendiks. Presidendiks valiti Hispaania saadik Javier Zarzalejos (EPP). Kodanikevabaduste komiteesse kuulub 75 EP saadikut ja seda võib pidada üheks aktiivsemaks komiteeks seadusandluse mõttes. Komitee pädevusse kuuluvad lisaks kodanikevabadustele ka siseturvalisuse küsimused, piirikaitse, võitlus terrorismi vastu, digiteemad, tehisintellekti ja inimõiguste küsimused, migratsioon, õigusriigi põhimõtete järgimine jne. 

Kaljurand ütles, et on uhke ja tänulik võimaluse eest töötada komitee esimese asepresidendina. “Töötasin komitees ka eelmise EP mandaadi ajal. Pean kodanikevabaduste komiteed üheks EP olulisemaks komiteeks, sest see seisab Euroopa Liidu põhiväärtuste eest nagu demokraatia, õigusriik, inimõigused ja kodanikuvabadused. Need teemad läbivad horisontaalselt peaaegu kõiki EL valdkondi, seega on ka tööpõld lai ja vastutusrikas.”

Kaljurand kuulub asendusliikmena ühisturu ja tarbijakaitse (INTA) komiteesse ning naiste õiguste ja võrdõiguslikkuse (FEMM) komiteesse. 

Tänase valimisega on Kaljurand Euroopa Parlamendis kõige kõrgemal ametikohal olev Eestist valitud saadik.  

Brüssel, 23.07.2024

Lisainfo

marina.kaljurand@europarl.europa.eu

+ 372 5116647

https://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20240722IPR23004/civil-liberties-committee-elects-javier-zarzalejos-epp-spain-as-new-chair

Jäta kommentaar