Kuidas me tähistasime Lennu neljandat sünnipäeva

Eile sai Lennu 4. aastaseks ja tähistas seda pidupäeva temale väga omaselt.  Lennu arvates oli see tema unistuste päev ja sünnipäev võiks olla iga päev või vähemalt iga esmaspäev.

Hommikul ärkas Lennu onu Rocky haukumise peale. Onu Rocky soovis Lennule palju õnne ja kutsus teda esimesele hommikusele õueringile. Siis järgnes hommikusöök, puhkus ja õhtuste plaanide kavandamine.

Lennu otsustas tähistada sünnipäeva kitsas perekonna ja sõprade ringis. Koertest olid kutsutud onu Rocky ja Rambo. Lennu parim sõbranna Täpu ei saanud tulla, ta elab Tartumaal, aga saatis Lennule imeiliusa õnnituskaardi … endast, et parima sõbranna pilt ikka sünnipäevalapsel meeles püsiks.

Uinakule järgnes metsaskäik koos onu Rockyga. Ilm oli suhteliselt kehv ehk tõeline koerailm – külm ja tuuline ja märg.  Aga Lennu ja Rocky ei kaeba kunagi ilma üle. Nad on alati valmis metsa minema, väga külma ilmaga tuleb lihtsalt vahel kampsun selga panna ja kiiremini joosta.

Metsa sõitis Lennu perenaisega koos ja perenaise autoga. Lennu armastab autosõitu. Ta on valmis ükskõik kuhu ja ükskõik kui kaua autoga sõitma, peaaasi, et juhi kõrval. Lennu oleks muidugi eelistanud autot, kus oleks olnud tema pilt ja tema nimi. Selline auto oleks kindlasti Tallinna, ei – kogu Eesti ilusaim auto. Võib-olla kunagi tulevikus?

Ja oligi käes aeg lauda istuda, see tähendab köögi poole minna. Sünnipäevalaps ja külalised kogunesidki kööki ja ootasid kannatamatusega, mida pakutakse. Tegelikult ei ole sellel suurt vahet, mida Rockyle ja Rambole pakkuda, sest nad ei ole kunagi isupuuduse üle kurtnud ja söövad kõike. Lennu on palju valivam ja ei kiirusta süües kunagi. Millega ajab onu Rockyt ja Rambot närvi. Viimased istuvad ja ootavad, millal võivad Lennu kausi üle lakkuda.  Onu Rocky on parim “nõudepesija”. Seekord üllatas Lennu tõeliste koertedelikatessidega, mis kadusid külaliste (ja Lennu) kõhtu välgukiirusel. Peale joodi keefirit.

Pidusöögile järgnesid seltskondlikud mängud, mis võib kokku võtta järgmiselt – kes jõuab varastada kõige rohkem Matu mänguasju. Kolme peale olid nad päris edukad.

Lõpuks väsisid külalised ära ja keerasid magama, kes kuhu sai – onu Rocky oma voodisse ja Rambo diivanile. Lennu suureks rõõmuks jäi Rambo ka ööseks, mis tähendab ühist hommikusööki ja õueskäiku.

Nüüd sai ka väsinud, kuid väga õnnelik sünnipäevalaps magama minna. See oli Lennu unistuste päev. Arvan, et unes näeb ta sõbrannat Täput ja oma pildiga autot.

Palju õnne Lennu ehk Marland Lady Lennox!

Jäta kommentaar