Miks ma loenguid pean Tartu Ülikoolis?

Olen aastaid pidanud üksikuid loenguid diplomaatiast, aga sellel semestril on mul võimalus lugeda “Diplomaatia” täiskursust Tartu Ülikoolis (TÜ J. Skytte poliitikauuringute instituut) mis tähendab 32 tundi loenguid ja seminare + iseseisev töö. Käin Tartus esmaspäeviti. Alustasin veebruaris ja paar seminari on veel jäänud. Nii et lõpetan väga sobilikult enne Riigikogu töö algust.

Miks ma seda teen?

Esiteks, mulle meeldivad noored inimesed ja mulle meeldib nendega suhelda. Olen neilt palju õppinud ja loodan, et ka nemad minult 
Eriti uhke on lugeda loenguid oma alma mater’is, milleks Tartu Ülikool mulle on.

Teiseks, olen alati arvanud, et tudengid peavad lisaks akadeemilisele rahvale nägema ja kuulma ka praktikuid ehk neid, kes on diplomaatiaga “päris elus” kokku puutunud. Mina olen. Julgen öelda, et olen 27 aasta jooksul tegelenud kõigi välisministeeriumi valdkondadega. Washingtonis olin ka autojuht, kui autojuht tuli koondada.

Kolmandaks, saan kutsuda tudengitele esinema nii oma endisi kolleege välisminsiteeriumist kui ka diplomaate Tallinnas resideeruvast diplomaatilisest korpusest. Siinkohal suur tänu Lauri Bambusele ja Kaja Taelale! 

Neljandaks, mulle meeldivad väikesed segagrupid, kus on nii eestlasi kui teiste rahvuste esindajaid. Sellised grupid on reeglina jutukamad, aktiivsemad ja laiema silmaringiga. Ka seekordses seminarigrupis on tudengeid enam kui kümnest riigist ja kõik on väga toredad.

Viiendaks, mul on võimalus näha iga nädal oma pojapoega Kustit, kes vahel “aitab” ka seminare ette valmistada 💕 Ja vahel saan ise jääda Tartusse paariks päevaks.

Jäta kommentaar