Koroonaviirus murrab Euroopa Parlamenti 3. osa

Täna tuli täiendav otsus selle kohta, kuidas korraldatakse Euroopa Parlamendi (EP) tööd lähinädalatel/lähikuudel. EP jätkab tööd, kuid plenaaristungil olevate teemadearv on viidud miinimumini: homme on päevakorras koroonaviirusega seonduv, k.a. mõju majandusele, olukord Türgi-Kreeka piiril ja ülevaade EL 2021-2027 eelarvest. Homme otsustatakse, kas järgmine plenaaristung (märtsi lõpus/aprilli alguses) toimub Strasbourgis või Brüsselis. Samuti on viidud miinimumini fraktsioonide ja komisjonide koosolekute arv. Minu kalendris olevad veebiterrorismi arutelud toimuvad vastavalt esialgsele plaanile.

Otsuses on täpsustatud ka seda, et EP saadikud istuvad plenaaristungil selliselt, et nende vahele jääb üks vaba tool.  Tühistatud on kõik EP delegatsioonide ametlikud visiidid kuni aprilli lõpuni, seni kehtis piirang märtsi lõpuni. Samuti hakatakse valmistama ette kaugtööd, mis näiteks EP puhul tähendab nii arutelusid, hääletamist kui ka tõlke korraldamist. Alustatakse Itaalia saadikutest ja itaalia keelest, sest Euroopa riikidest on koroonaviirus tabanud kõige julmemalt just Itaaliat.    

Loodan, et need otsused aitavad vältida koroonaviiruse ilmumist/levikut EPs ja EP saab jätkata töövõimelisena läbi koroona kriisi.

Jäta kommentaar