Mart Helme, ärge tegutsege Eesti riigi vastu!

Välisministeeriumi andmetel on praegu välismaal “lõksus” umbes 240 Eesti kodanikku, ka riikides, kus meil ei ole diplomaatilist esindust. Välisministeeriumi diplomaadid pingutavad ja teevad kõik selleks, et meie kodanikud turvaliselt ja kiiresti kodumaale pääseksid. Paraku teete Teie seda järjest keerulisemaks.

Endise diplomaadina peaksite teadma, et väikesel riigil ei ole liiga palju sõpru ja ei ole harvad juhtumid, kui peame paluma sõprade abi. Eesti võimekused on piiratud, nii õhutranspordi kui ka saatkondade näol. Aastakümneid on meid aidanud Soome diplomaadid nendes riikides, kus Eesti saatkondi ei ole ja konsulid meie kodanikke aidata ei saa. Oleme selle eest Soome riigile ja diplomaatidele väga tänulikud.

Endise diplomaadina peaksite ka seda teadma, et iga Teie kui siseministri halvustav või irvitav kommentaar Soome valitsuse aadressil jõuab Soome valitsuseni.

Mõelge sellele, kui tahate järgmine kord midagi halvustavat öelda. Ja kui üldse ei saa olla ilma solvamiseta, siis olge parem vait. Sellega teete teene meie kodanikele.

Jäta kommentaar