Mina toetan Euroopa Liidu taastusfondi

Nagu oligi arvata  – saavutati pärast pikki läbirääkimisi kokkulepe Euroopa Liidu (EL) taastusfondi üle. Positiivne on see, et kokkulepe saavutati ehk astuti sammuke lähemale plaani rakendamisele.  Väsinud poliitikud sõidavad koju, et tutvustada oma võite. Objektiivselt hinnates – kõigil ongi raporteerida midagi positiivset, kellel rohkem, kellel vähem. Eksperdid hakkavad analüüsima paketi detaile. Juba ongi ilmunud esimesed arvamused. Näiteks, kui põhimõttekindel ikkagi oli “kasina neliku” juhtriik Holland, kui loobus õigusriigi nõudest Rotterdami sadama suuremate tollitasude vastu?  Või – milline ikkagi oli kantsler Merkeli tegelik soov? Jään huviga ootama peaminister Ratase konkreetseid ja detailseid kommentaare Eestit puudutava kohta. 

Nüüd on pall Euroopa Parlamendi (EP) käes. Lähiajal toimub EP erakorraline plenaaristung, kus arutatakse kokkulepet ja kiidetakse see heaks. EP-le omaselt eelnevad heakskiidule enam või rohkem kriitilised sõnavõtud ning EP rolli rõhutamine läbirääkimiste protsessis.  Jah, olen kindel, et tippkohtumisel kokku lepitu kiidetakse EP-s heaks, isegi kui see kõigile ei meeldi. EP ei saa endale lubada venitamist. Kõik saavad aru, et selle all kannataksid nii EL majandus tervikuna kui ka üksikud ettevõtted ja inimesed.

Mina hääletan kokkuleppe poolt. 

Jäta kommentaar