KOKKUVÕTE. Kuidas möödus septembrikuu?

Head lugejad,

Septembriga algas uus aasta Euroopa Parlamendis. COVID-19 on saanud osaks igapäeva elust ja Brüsselis on see eriti näha. Septembris oli maski kandmine Brüsselis kohustuslik. Nii et ka õhtul läbi pargi kodu poole minnes oli mask ees. Euroopa Parlament pikendas piiranguid. See tähendab, et Euroopa Parlamenti sisenemisel mõõdetakse temperatuuri, maski kandmine on kohustuslik ja plenaaristungitel ning kontoriruumides viibijate arv on rangelt piiratud. Plenaaristungil saavad kõneleda ainult need, kes on füüsiliselt kohal, aga muu töö, kaasa arvatud hääletamine, on segu kohal olemisest ja videokonverentsidest. Ära on jäetud igakuine Strasbourgi sõit ning plenaaristungid toimuvad Brüsselis. Selle üle on mul väga hea meel, sest lisaks tervisega seotud riskidele oli igakuine edasi-tagasi sõitmine mõttetu raha ja aja raiskamine. Ma tean, et praegune lahendus on ajutine ja Prantsusmaa teeb kõik endast oleneva, et me jälle Strasbourgi sõidaksime, aga ikkagi meeldib mulle praegune lahendus paremini.  

Kuni aasta lõpuni ei lubata Euroopa Parlamenti külalisgruppe. Selle üle on eriti kurb meel. Kohtumised külalisgruppidega olid alati erilised ja olen pannud  auhinnaks välja Brüsseli ning EP külastuse. Fakt on see, et millalgi saab vaktsiin välja töötatud. COVID-19 seljatatud ja piirangud maha võetud. Seni räägin teile oma tegemistest kuukirja, sotsiaalmeedia ja iganädalaste videote kaudu. 

Olge terved ja head lugemist! Lugupidamisega, 

Jäta kommentaar