KOKKUVÕTE. Kuidas möödus novembrikuu?

November tuletas meelde, et koroonakriis ei ole kaugeltki läbi. Teine laine kogus jõudu ja ujutas üle kogu Euroopa – alguses Lõuna- ja Kesk-Euroopa ning kuu lõpuks ka Ida-Euroopa. Euroopa Parlament sulges novembri alguses uksed ja läks üle 100%-lisele kaugtööle. Parlamendis olevat olnud 250 nakatunut, kokku töötab Parlamendis ligi 8000 inimest, kellest 90% on kogu sügise olnud kaugtööl. Kehtivad ka konkreetsed piirangud – kabinetis tohib olla kuni 2 inimest, kummalgi mask ees; ilma maskita tohib olla ainult siis, kui oled oma kabinetis üksinda; külastajatele on Parlament suletud, sisenemisel mõõdetakse temperatuuri jne. Ka Brüsselis kehtestati karmid piirangud: mask on kohustuslik igal ajal ja igas kohas,  alates 22 kehtib liikumiskeeld, kohvikud-restoranid suleti, avatuks jäi ainult toidu tellimine, kauplused suleti, avatuks jäid ainult toidu- ja esmatarbekaupu pakkuvad kauplused ja apteegid. Tänu nendele meetmetele suudeti COVID-19 Brüsselis (ja Belgias) kontrolli alla saada ning novembri lõpus avati Parlament saadikutele. Loomulikult on kaugtöö endiselt soovituslik, suurema osa päevast zoomine ning hoones kehtivad endised piirangud. Aga (töö)elu tegi see palju lihtsamaks. 

Kuu lõpuks jõudis teine laine Eestisse: nakatunute ja haigete arvud suurenevad, meditsiinitöötajad pingutavad oma võimete piiril, haiglad täituvad. Me ei saa 100-liselt haigust ära hoida, aga me saame teha väga palju selleks, et haigestumise riski vähendada ja seeläbi kaitsta ennast ja oma lähedasi ning hoida Eesti tervishoiusüsteem toimivana. 

Kanname maske, hoiame distantsi ja kasutame desinfitseerimisvahendeid!

Ilusat advendiaega ja olge terved! 

Jäta kommentaar