Mitu korda võib sama (vaktsineerimis)reha peale astuda ehk raisata niigi väsinud meditsiinitöötajate aega?

Selleks nädavalavahetuseks hõikas valitsus välja vaktsineerimistalgud. Spordisaalid olid ette valmistatud, toolid olid ritta seatud, vabatahtlikud välja aetud, isegi Kõlvart-Kiik tandem külastas vaktsineerimishalli.

Kahjuks ei olnud vaktsineerimistalgud nii edukad kui loodeti. Mõnel päeval ja mõnes kohas olid kohal kõik … peale vaktsineeritavate.

Varsti tehakse kokkuvõtted ja minister Kiik selgitab, kui hästi vaktsineerimistalgud läksid, aga see ei tee olematuks pilte tühjadest vaktsineerimissaalidest ja vaktsineeritavaid ootavatest meedikutest.

See nädalavahetus ei ole ilmselt nii ebaõnnestunud kui paari nädala tagune, kui e-kirjadega kutsuti vaktsineerima 80+ vanuseid. Ka siis istusid paljud meedikud tühja ja lihtsalt ootasid.

Hea valitsus ja minister Kiik, halastage niigi ületöötanud ja üliväsinud meditsiinitöötajatele. Ärge sundige neid vabadel päevadel pooltühjades vaktsineerimiskeskustes istuma. Julgen anda 2 väga lihtsat soovitust:

1. Kui teete nädalavahetusel talgud, siis tehke korralikult – mõelge läbi, keda ja mismoodi vaktsineerimisele kutsute. Lisaks plaanile A peab olema ka plaan B, kui esialgsest kutsututest jäävad pooled tulemata. Näiteks, avada vaktsineerimine järgmisele vanusegrupile, kui lõunaks/12/mingiks kellaajaks on näha, et registreerunuid on väga vähe.

2. Kuulake ja usaldage perearste, kellele 80+ ei ole lihtsalt statistiline number, vaid reaalsed inimesed. Nad teavad väga hästi, kuidas oma patsientidega rääkida ja kuidas neid vaktsineerida.

Vast siis ei tule kolmandat nädalavahetust, kui meditsiinitöötajad lihtsalt istuvad ja ootavad. Täna võlgnete te neile vabanduse kahe poolraisatud nädalavahetuse eest.

Siis ei pea vaatama fotosid (pool)tühjadest saalidest.

Jäta kommentaar