Kui ma saaksin, siis hääletaksin täna Riigikogus Alar Karise poolt

Head Riigikogu liikmed, ärge kuulake poliitehnolooge, hääletage nii, nagu peate õigeks!

Presidendivalimiste esimene voor Riigikogus kukkus läbi – Alar Karis ei saanud neid hääli, mida olevat lubatud või millega olevat arvestatud. Kogu päeva käis süüdlaste otsimine – kes ikka valetas ja kuhu jäid puuduvad hääled. Kõik süüdistasid kõiki, mõned argumendid jäid väga veidrateks. See kõik meenutab järjest enam 2016 valimisi, kui oli samuti nii valetamist kui vassimist kui valijameeste “ärakasutamist”.

Mina ei saa Eesti Vabariigi presidenti valida. Aga minu üleskutse Riigikogu liikmetele on – ärge minge kaasa erakondliku “sundhääletamisega” ega poliittehnoloogiliste mängudega. Hääletage nii, nagu peate õigeks teie ise, igaüks teist! Hääletage nii, et teil ei oleks järgmisel päeval piinlik. Sest teil on rahva mandaat ning te olete oma otsustes vabad. Sest presidendivalimised on midagi enamat, kui x seaduse poolt või vastu hääletamine Riigikogus. Mul on väga kahju, et EKRE ei anna oma saadikutele võimalust valida Eestile president Riigikogus.

Kuna minult on seda viimastel päevadel väga palju küsitud, siis vastan – kui ma saaksin, siis hääletaksin täna Riigikogus Alar Karise poolt.

Arvamus avaldatud:

https://www.err.ee/1608322787/marina-kaljurand-mina-haaletaksin-alar-karise-poolt

https://www.postimees.ee/7326930/marina-kaljurand-riigikogulased-haaletage-nii-et-jargmisel-paeval-poleks-piinlik

Jäta kommentaar