Euroopa Parlamendi Sahharovi auhinna sai sellel aastal Aleksei Navalnõi

Euroopa Parlament on andnud Sahharovi auhinda alates 1988. aastast neile, kes seisavad inimõiguste ja vabaduste eest. 2021. aastal pälvis Sahharovi auhinna Aleksei Navalnõi, kes on Venemaal vangis oma vaadete pärast ja julguse eest hakata vastu Putini/Kremli režiimile. Auhinna võttis vastu Navalnõi tütar Darja, kes pidas väga südamliku kõne ja edastas oma isa peamised sõnumid – Putin ei ole Venemaa. Kunagi saab ka Venemaa demokraatlikuks. Seiske edasi inimõiguste ja demokraatlike väärtuste eest. Sellega hoiate Euroopat ja toetate Venemaa demokraatlikke jõude. Ärge tehke koostööd Putini režiimiga ja Putini lähikondsetega.

Eile käis Darja EP sotsiaaldemokraatide fraktsioonis, kus rääkis Aleksei tervisest ja kinnipidamistingimustest. Kui see huvitab teid, siis kuulake, mida rääkisin täna KUKU-s > https://kuku.postimees.ee/podcast/kuku-parastlouna/115524

Samuti rääkisin sellest, kellele mina oleksin sellel aastal Sahharovi auhinna andnud. Väike vihje – see ei ole Aleksei Navalnõi.

Jäta kommentaar