Järjekordselt on Mart Helme teinud kahju Eesti riigile ja vabandused-selgitused seda ei muuda

Mõnda aega tagasi olime juba harjunud sellega, et Mart Helme rääkis kõike, mida sülg suhu tõi ja Jüri Ratas muudkui vabandas – õpetajate ees, arstide ees, kohtunike ees, ülikoolide ees, venelaste ees, Soome peaminstri ja NATO liitlaste ees. Tänaseks on olukord nii palju muutunud, et Mart Helme räägib jätkuvalt rumalusi, aga tema eest vabandavad (loe: pehmendavad, selgitavad, vabandavad) EKRE-lased Martin Helme ja Jaak Madisson. 

Paraku on see hilja, sest järjekordselt on Mart Helme poolt kahju Eesti riigile juba tehtud ja kohmakad vabadused kehva lause kohta ei huvita kedagi. Huvitav, et see ei ole esimene kord, kus Mart Helme räägib vene keeles ja poeb siis niiöelda ebaõnnestunud lause taha. Suur mees võiks ükskord õppust võtta – kui keelt ei oska, siis pole mõtet selles keeles rääkida. Paratamatult tekib tunne, et “ebaõnnestunud” laused ei ole juhuslikud.

Fakt on see, et viimase väljaütlemisega kinnistas Mart Helme ennast ja oma erakonda Kremlimeelsete nn kasulike idiootide seas. Selgitan, et kasulik idioot on rahvusvaheliselt kasutatav mõiste inimese või institutsiooni kohta, kes kordab vaenlase retoorikat/propagandat ning viib seeläbi ellu vaenlase poliitikat/eesmärke. 

Kreml on juba märganud Helmede Kremlimeelsust ning tunnustanud Martin Helmet Vene seisukohtade kaitsmise eest. Kreml teeb küll pisivea – peab Martin Helmet oma isa eakaaslaseks ehk pensioneerunud rahandusministriks, aga see on vaid iluviga, mis sisu ei muuda. Jääb vaid oodata, millise rõõmuga tervitab Kreml Mart Helme viimaseid väljaütlemisi. Tõesti, käbi ei kuku kännust kaugele ….  

Jäta kommentaar