Ees ootavad uued väljakutsed…mis saab GCSCst?

Juhatasin viimast korda rahvusvahelise küberstabiilsuse komisjoni (The Global Commission on the Stability of Cyberspace) istungit, seekord Kobes. Pidin komisjoni juhi kohalt tagasi astuma, sest komisjon on apoliitiline ja värske Riigikogu liikmena ei saa ma seda juhtida. Jätkan realiikmena – volinikuna ning juhtimise võtavad üle praegused asejuhid Latha Reddy Indiast ja Michael Chertoff USA-st.

Tunded on kahetised. Ühelt poolt oli kahju loobuda komisjoni juhtimisest. Tegin seda tööd 2 aastat. Need 2 aastat olid mitte ainult huvitavad, vaid ka väljakutseid pakkuvad. Olen juhtinud erinevaid delegatsioone ja töörühmi, aga see komisjon on ainulaadne nii oma koosseisult kui ka tasemelt – 26 oma ala tippspetsialisti kogu maailmast: San Franciscost Pekingini, Tallinnast Johannesburgini; Harvardi professorist Lõuna-Aafrika inimõiguslaseni, USA häkkkerist Hollandi endise välisministrini. Ja mis peamine – kahe aasta jooksul oleme piisavalt vaielnud ja “soola ära söönud” ning saanud tõelisteks sõpradeks. Olen tänulik, et Hollandi valitsus andis mulle selle võimaluse.

Teiselt poolt on mu väga hea meel alustada tööd Riigikogus. Olen selleks valmis ja ootan suure huviga. Loodetavasti saavad valimistulemused varsti kinnitatud 

Lisaks jätkan ÜRO peasekretäri kõrgetasemelises küberkoostöö paneelis. Seal ei ole Riigikogu liikme staatud takistuseks. Pealegi lõpetab paneel oma töö mai lõpus.

Jäta kommentaar