Maitseelamus Jaapanist

Eile kutsusid Jaapani võõrustajad meie komisjoni liikmed õhtusöögile prantsuse restorani. Imestasime väga, sest eeldasime, et meile pakutakse jaapani kokakunsti. Nii oligi! Kohapeal selgus, et tegemist on linna (mõned ütlesid, et Jaapani) parima restoraniga, mis pakub kobe veiseliha. Igati loogiline – kui oled Kobes, siis proovid kobe veiseliha 🥩

Liha oli tõesti väga pehme ja hõrk.

Kobe veiselihast kirjutab ajakiri Oma Maitse veiseliha entsüklopeedia järgmist: Kobe veiseliha on Jaapani veiseliha, mis on pärit vaid Jaapani Musta veise Tajima-vereliini veistelt. Vereliin aga ei ole loomade puhul ainus oluline kriteerium, sest kvaliteedi säilitamiseks, on lihale pandud väga ranged nõuded. Lisaks sellele on kõik kobe veiselihaga seotud sõnaühendid registreeritud kaubamärgid ning seda liha võib müüa maailmale vaid käputäis Jaapani tootjaid… Liha saab nimetada kobeks, kui liha marmoraste on 12-punkti skaalal kuus või kõrgem, looma lihakeha on 470 kilogrammi või vähem…. Kobe lihaks nimetavatele wagyu-veistele antakse söögiks vaid riisikõrsi, maisi, otra ja muid teravilju ning joogiks puhast allikavett. Jaapanis on pidevalt mitte rohkem kui 3000 kobe veiselihaväärilist veist.

Kobe veiseliha on maailmas hinnatud, kuna tugev rasvamarmor annab lihale erilise maitse ning liha on ise nii pehme, et sulab suus. Ausalt. Tasub proovida!

Tõesti oli väga maitsev!

link Oma maitsele – http://omamaitse.delfi.ee/…/veiseliha-entsuklopeedia-mis-as…
link restoranile – http://www.kitanoclub.co.jp/

Jäta kommentaar