KOROONAKRIIS: KARANTIIN

Euroopa Parlament (EP) peatas töö Brüsselis ja Strasbourgis, esialgu nädalaks, aga täna on selge, et paus venib pikemaks. See ei tähenda, et EP töö oleks täielikult peatunud. Usun, et kõigil saadikutel on kirju või dokumente, millega tööd teha ja ka taustalugemiseks jääb nüüd rohkem aega. Olen viimastel päevadel vastanud ligi 50-le e-kirjale, mis ma enne ajapuudusel olin edasi lükanud. Mis puudutab distantsilt töötamist ehk distantsilt plenaaristungil või komisjoni/fraktsiooni istungil osalemist, siis selles osas valitseb seni vaikus. Meile jagati eelmisel nädalal kätte kõrvaklapid ja sellega ettevalmistused piirdusid. Järgmine plenaaristung on kavandatud Brüsselisse 1.-2.04. Loodetavasti kuuleb lähiajal, kuidas EP tööd edaspidi korraldatakse. EP ei ole oma töömeetoditel eriti innovatiivne. Pigem bürokraatlik ja muudatustele aeglaselt reageeriv. Kindlasti on selleks objektiivseid põhjuseid, nagu tõlkimise korraldamine kõigisse ametlikesse keeltesse või videokonverentsi vms korraldamine 705 saadikule + paarisajale nõunikule ja eksperdile. Aga on ka asjatut venitamist, näiteks digiallkirjade tunnistamisega. Hoian teid kursis.

Lendasin Brüsselist koju 13.03 ja olen sellest ajast olnud karantiinis. Panin ennast ise karantiini, sest Brüsseli (Belgia) osas valitseb Välisministeeriumi ja Terviseameti vahel erinev arusaamine. Otsustasin mitte riskida. Eile, 14.03 käisin tegemas (tasulist) korona testi Lasnamäe Medicumis. Testi andmine oli väga hästi korraldatud, ühegi teise inimesega ma kokku ei puutunud ja kõik kokku võttis alla 10 minuti. Täna sain vastuse, et analüüs on negatiivne. Mulle helistati ja sain ka nõu küsida. Mulle on negatiivne testi tulemus suur kergendus. Miks ma testi tegin? Naistepäeva eel kohtusin paarisaja eakaga Tabasalus ja Jõhvis ja nüüd võin kindel olla, et ma seal kedagi ei nakatanud. Samuti muretsen oma eaka ema pärast, kes meiega koos elab. Järgmise testi teen 25.03. Kui ka see on negatiivne, saan minna appi naiskodukaitsjatele, kes on praegu väljas lennujaamas, sadamas ja bussijaamas, et abistada meedikuid ja nõustada inimesi. Suure tõenäosusega ei ole eriolukord selleks ajaks läbi ja “värsket verd” läheb ilmselt vaja. 

Testi andmiselt sain kaasa hea KOROONA NIPI – hoidke poodi või apteeki minnes käeulatuses hambatikk või pastakas või pliiats. Sellega saate vajutada PINi nii et käsi aparaati ei puuduta. Abiks on ka kindad.

Mida ma siis esimestel karantiini päevadel tegin? Koristasin ära köögikappide sahtlid. Uskumatu, kui palju mittevajalikku oli sinna kogunenud. Eile õhtul tellisin Rahva Raamatust paarkümmend raamatut. Rahva Raamatus on kuni homse südaööni SUPER soodne hinnaralli. Väga soodsalt pakutakse kõige erinevamaid raamatuid alustades lasteraamatutega ja lõpetades võõrkeelsete raamatutega. Tahaksin väga aknad ära pesta, sest päikese käes on pilt ikka päris nutune, loe: määrdunud. Aga ilm oli liiga külm ja tuuline. Ootan mõned päevad ilusamat ilma. Täna pildistasin sirelipõõsast – pungad on silmnähatvad. Huvitav, kas karantiini lõpuks on lehekesed väljas? KOERAOMANIKELE – praegu on ideaalne ilm koristada ära koduaias lume alt välja sulanud koerajunnid. Jälle pidin imestama, kui palju junne oli talvega tekkinud 🙂 Homme läheme metsa jalutama, sellisesse koht, kus kedagi ei kohta. Kui keegi koroonast võidab, siis koerad – pererahvas on kodus ja koerte jaoks on rohkem aega. Huvitav, kas mingil hetkel võib see koerad ära väsitada? Meie omad on harjunud päeval pikemate pikutamistega. Olge terved! 

Jäta kommentaar