Kaja Kallase valitsus teeb ajalugu

Kaja Kallase valitsus ei ole veel ametisse astunud ja ometigi teeb ta juba ajalugu. Jah, ka sellega, et Eesti saab esimese naispeaministri. Aga ühest ametikohast veelgi olulisem on see, et pooled valitsuse liikmetest on naised.  Müts (või õigemini kübar) maha Kallase eest! Ta tegi ära selle, mida Eesti mehed ei ole suutnud teha. Isegi mitte tema isa.

Olen alati julgustanud naisi poliitikasse tulema ja olen alati teadnud, et Eestis on piisavalt tarku, kogenud ning väärikaid naispoliitikuid. Seda näitab väga ilmekalt kasvõi portfellide jaotus loodavas valitsuses. Lisaks tradtsioonilistele “pehmetele” valdkondadele hakkavad naised vastutama rahanduse, välispoliitika ja justiitsküsimuste eest.On väga sümboolne, et kriisiajal võtavad naised suurema vastutuse – kodus, eesliinil, poliitikas. Loodan, et see jääbki nii ning loodan, et järgmistel valmistel suudab veel mõni erakond korrata sotsiaaldemokraatide tulemust, kui fraktsioonis olid pärast Riigikogu 2019 valimisi mehed ja naised pooleks. 

Lugupeetud Kaja, Keit, Maris, Liina, Eva-Maria, Anneli ja Signe! Teie poole vaatavad lootuse ja ootusega mitte ainult Eesti naised, vaid ka mehed, vähemalt enamus neist. Soovin edu!

Jäta kommentaar