Head erakonnakaaslased!

Mulle läheb väga korda meie erakonna tulevik ja seepärast läheb mulle väga korda, kes valitakse erakonna üldkogul järgmiseks erakonna juhiks. Usun, et kui mitte kõik, siis enamus erakonnakaaslasi mõtleb samamoodi.

Mul ei ole vähimatki kahtlust, et Riina ja Lauri on mõlemad läbi ja lõhki sotsiaaldemokraadid. Olen neid piisavalt näinud ja kuulnud. Samuti olen kindel, et Riina ja Lauri kandideerivad parimate kavatsustega viia erakond sinna, kus ta peab olema – Eesti juhtivate erakondade seas. Ja ometigi saab erakonna juhiks ainult üks neist, sest ka sotsiaaldemokraatidele on kombeks “üks president (loe:esimees/esinaine) korraga. “

Ning meie, erakonna liikmed, peame selle valiku tegema. Minult on korduvalt küsitud, keda ma toetan ja ma olen lubanud, et ütlen selle välja, kui olen kuulanud debatte ja teinud oma otsuse. Mina annan üldkogu delegaadina oma hääle Riinale. Miks Riinale?

Ma ootan, et erakonna juht oleks valmis kandma peaministri ja/või ministri vastutust ning Riina on seda. Olen teda näinud juhtimas väga keerulist ministeeriumi – sotsiaalministeeriumi – ja ta tegi seda väga hästi. Riina on vaieldamatult üks meie erakonna tippasjatundjaid teemadel, mis on sotsiaaldemokraatidele niiöelda „visiitkaardivaldkonnaks“.

Ma ootan, et erakonna juht oleks vääriline partner teiste erakondade juhtidele nii oma silmaringilt kui ka debateerimisoskuselt. Riina on seda. Olen näinud ja kuulnud teda rääkimas väga erinevatel teemadel, alustades sotsiaalteemadest ning lõpetades rahanduse ja majandusega. Ta teeb teemad endale selgeks ja esitab neid nii, et teda jäädakse kuulama. Ta ei aja poliitilist jama, vaid räägib asjadest lihtsalt, loogiliselt ja arusaadavalt.

Ma ootan, et erakonna juht mõjuks värske tuulena ja raputaks meid üles tardumusest. Usun, et Riina oleks juht, kes teeb meist 21. sajandi sotsiaaldemokraadid, kes on võrdselt kirglikud ja usutavad kõigil teemadel: tööhõivest maal kuni digiteemadeni Ülemiste Technopolis.

Ma ootan, et erakonna juht leiaks ühise keele nii Kalamaja hipsteri kui lihtsa maainimesega, nii tallinlase kui Navi külamehega. Kuigi Riina elab täna Kadriorus, on ta juurtelt ikka maatüdruk ja oskab ühteviisi mõista ja suhelda kõige erinevamate inimestega. Olen seda kõrvalt näinud ja imetlenud.

Ma ootan, et erakonna juht oleks lihtsalt inimlik, et temaga tahaks rääkida ja koos olla ja kuulata ja vaikida ja teha kõike muud. Riina on minu jaoks just selline inimene. Mulle on ette heidetud, et ma naeratan liiga palju. Ja iga kord, kui ma Riinat näen või temale mõtlen, tuleb jälle naeratus näole. Nagu muide ka praegu.

Riina on just selline juht, keda erakonnal on täna vaja ja keda ma seetõttu ka toetan. Mul on hea meel teada, et samamoodi mõtlevad enam kui 70% meie erakonna toetajatest. https://salk.ee/artiklid/sotside-valikud/

Mulle läheb samuti korda, et juhi valimised ei lõhestaks erakonda, et pärast üldkogu läheksime edasi üheskoos, ei hoiaks rusikat taskus ega sisiseks tagaselja. Just seetõttu küsisin Tallinna debatil, mida teevad Riina ja Lauri siis, kui osutuvad valituks ja siis, kui ei osutu valituks. Mõlemad vastasid, et on valmis koostööks – nii siis, kui erakonna juhiks valitakse Riina kui ka siis, kui erakonna juhiks valitakse Lauri. Väärikas ja vastutustundlik vastus. Loodan, et me kõik suudame järgida nende eeskuju. Mina omakorda olen valmis kandideerima erakonna juhatusse ja olema osaks tulevase juhi meeskonnast.

Ja lõpetuseks. Ma tean, et pikk jutt on s… jutt, aga seekord lihtsalt ei saanud lühemalt 🙂

Avaldatud: https://epl.delfi.ee/artikkel/95709773/marina-kaljurand-toetab-sotside-uue-juhina-riina-sikkutit

Jäta kommentaar