On kahetsusväärne, et Venemaa on jätkuvalt edukas oma propagandas

Desinformatsioon ei ole uus nähtus ja on kahetsusväärne, et Venemaa on jätkuvalt edukas oma propagandas, mille eesmärgiks on õõnestada demokraatiat, lõhestada Euroopa Liitu ja õigustada kuritegelikku sõda Ukrainas. Sellele saab ja tuleb vastata kõigil võimalikel tasanditel.

Euroopa Liit on astunud mitmeid väga õigeid samme võitluses Vene väärinformatsiooniga. Meil on Idasuunalise Strateegilise Kommunikatsiooni Rakkerühma (East StratcomTaskForce), uusväärinformatsiooni vastu võitlemise koodeks, digiteenuste akti.

Liikmesriikidel tuleb teha oma osa – kaitsta demokraatiat ja oma ühiskondi. Eesti puhul tähendab see ka palju aktiivsemat suhtlemist venekeelse elanikkonnaga – kuulamist, selgitamist, veenmist. Ees ootavad raske sügis ja raske talv, mil lisaks sõjale Ukrainas hakkavad meie inimesi mõjutama väga kõrged elektri-ja toiduarved. Kreml ainult ootab, et kasutada ära keerulist olukorda ja niinimetatud kasulikke idioote, ka Euroopa Liidu ja Eesti poliitikute seas.

Ärgem laskem Kremlil enam võita propagandasõjas!

Tänan!

Kõne on esitatud Euroopa Parlamendi plenaaristungil 05/10/2022

Jäta kommentaar