Ukraina võit on vääramatu ja Putini häving on aja küsimus

Viimased nädalad on olnud murrangulised – ühelt poolt Ukraina edu rindel ja teiselt poolt Venemaa kuritegelikud sammud, sealhulgas võltsreferendumid ja gaasitorude õhkimine.

Võib tunduda, et sõda on jõudmas lõppstaadiumisse: Ukraina võit on vääramatu ja Putini häving on aja küsimus. Kuid küsimus on – millal see juhtub ja kui palju halba jõuab Putini režiim veel teha.

Selles olukorras on Ukraina igakülgne toetamine olulisem kui kunagi varem – üheskoos, solidaarselt ja jõuliselt. Ka siis, kui see tähendab majandusraskusi meie inimestele. Need ei ole võrreldavad sõjapõrguga. Kõhklejatele on mul üks soovitus – minge Ukrainasse ja rääkige ukrainlastega.

Me ei tohi väsida ja me ei tohi anda järgi neile, kes räägivad „rahust iga hinnaga“. Rahu saab tulla ainult Ukraina poolt määratud tingimustel ja need sõnastas president Zelenski väga selgelt kõnes, mille pidas ÜRO Peaassambleel. Ta nimetasviittingimust, alustades Ukraina territoriaalse terviklikkuse taastamisest ning lõpetades Kremli kurjategijate toomisega rahvusvahelise kohtu ette.

Elagu Ukraina! SlavaUkraini!

Video kõnest: https://www.youtube.com/watch?v=RbvDB7Z00ak&t=2s

Jäta kommentaar